Ga naar de website van Proloog

MR/OR

Een Jenaplanschool is een gemeenschap die kinderen, leraren en ouders omvat

Ouders hebben een deel van de opvoeding van hun kinderen aan de school overgedragen, maar ze spelen in het onderwijs op allerlei niveaus een belangrijke rol. Zonder hun medewerking is de school tot weinig in staat. De leraren mogen daarom een bewuste keuze van de ouders voor de school verwachten. Het onderwijs in de school is gericht op de opvoeding van kinderen en omvat daarom veel meer dan het aanleren van schoolse kennis en vaardigheden als lezen, schrijven en rekenen. Kinderen leren in een Jenaplanschool veel.


Wat betekent dat voor ouders?

      

Sommige activiteiten kunnen alleen doorgang vinden  dankzij hulp van ouders. Alle ouders dragen hun steentje bij. Soms is het een eenmalige ondersteuning en soms meerdere keren tijdens een schooljaar. De ouder-ondersteuning vergroot de kwaliteit van het onderwijs. De betrokkenheid van ouders past bij een jenaplanschool.

Ouders versterken ons onderwijs bij: de schoolkrant, de regelmatige luizencontrole om grote uitbraken te voorkomen, hulp in school zoals lezen, de himmeldei voor een extra schoonmaakbeurt op onze school, extra hulp voor de leerkrachten als contactouder, tussenschoolse opvang zodat alle kinderen kunnen overblijven, jaarfeesten zoals kerst en sinterklaas en de sportdag, avondvierdaagse en de survival. Verder nog vele extra’s waarbij ouders de organisatie ondersteunen zoals de feestelijke afsluiting van het schooljaar en de sponsorloop voor een goed doel en excursies. Voor alle activiteiten, zowel de eenmalige als steeds terugkerende activiteiten, wordt hulp gevraagd aan ouders.