Speelleergroep

Naast een BSO biedt Sinne Jacobijnerkerkhof een Speelleergroep voor peuters van 2-4 jaar.

Speelleergroep Het Atelier is geopend op maandag-dinsdag-en donderdagochtend van 08:30 – 12:30.

Met de peuters wandelen wij dagelijks door de mooie authentieke straatjes van de binnenstad. We brengen regelmatig een bezoek aan de Oldenije waar wij een Jenaplan Kindcentrum mee zullen vormen. Op speelleergroep Het Atelier bieden wij ontwikkelings-en-belevingsgerichte activiteiten aan. We werken met het VVE-programma Uk&Puk, dat speciaal is ontwikkeld voor kindercentra. De thema’s staan dichtbij de belevingswereld van jonge kinderen.

Kinderen met een VVE-indicatie hebben vanaf 2 jaar recht op een gemeentevergoeding voor 3 dagdelen, wanneer zij geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Kinderen met een VVE-indicatie hebben voorrang bij de plaatsing op de speelleergroep.

We werken met verschillende thema’s die zichtbaar zijn in de centrale groepsruimte. De kinderen overleggen op democratische wijze over welke activiteiten zij willen doen en over de manier waarop het thema wordt vormgegeven. De ligging van de locaties nodigt ook uit tot culturele uitstapjes zoals verschillende musea, de Prinsentuin, nabijgelegen winkels en DBieb.

We maken gebruik van de 2 geschakelde schoolpleinen van de Oldenije en spelen regelmatig op het grasveld voor locatie Sinne Jacobijnerkerkhof. Dit is een mooie ontmoetingsplek voor vriendjes van school en buurtkinderen.

De medewerkers op de afdeling Relatiebeheer van Sinne Kinderopvang horen graag van u, via T. 058-267 28 50 of E. info@sinnekinderopvang.nl

Het adres van het atelier:

Jacobijner Kerkhof 50
8911 EN Leeuwarden
E: jacobijnerkerkhof@sinnekinderopvang.nl
058 – 21 65 246